Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министар Дармановић примио у опроштајну посјету амбасадора Републике Словеније Митју Мочника

Министар Дармановић примио у опроштајну посјету амбасадора Републике Словеније Митју Мочника
Датум објаве: 23.07.2019 15:23 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Републике Словеније Митју Мочника

Шеф црногорске дипломатије је захвалио амбасадору Мочнику на доприносу додатном развоју и учвршћивању односа између двије државе, који се темеље на пријатељској и отвореној сарадњи, те интензивном политичком дијалогу на највишем нивоу. На тој линији, министар Дармановић је поздравио континуирану и чврсту словеначку подршку у погледу остваривања националних интереса и вањскополитичких приоритета Црне Горе, као и реализацију пројеката у оквиру међународне развојне сарадње између двије државе.

Амбасадор Мочник је изразио задовољство одличном сарадњом са Владом и њеним институцијама током обављања своје дипломатске мисије. Нагласио је да су политички и економски односи између двије државе добри, те посебно указао на снажне везе које постоје између два народа, што представља основ свеукупне сарадње. Указавши да му је представљало изузетно задовољство што је био представник своје државе у пријатељској Црној Гори, као посебну част истакао је одликовање медаљом за заслуге од стране Предсједника Црне Горе.

Саговорници су, такође, нагласили важност одржавања кредибилности европске перспективе Западног Балкана, уз поштовање принципа регате и појединачног оцјењивања прогреса држава кандидата.


Фото: хттпс://www.флицкр.цом/пхотос/владацг/албумс/72157709826939212.