Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Документ МИБО значајан за промоцију економских интереса Црне Горе

Документ МИБО значајан за промоцију економских интереса Црне Горе
Датум објаве: 10.07.2019 13:34 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министарство вањских послова организовало је данас презентацију документа о пословним и инвестиционим приликама у Црној Гори „Монтенегро Инвестмент анд Бусинесс Оппортунитиес“ (МИБО) у хотелу „Центревилле“.

Том приликом, генерални директор за економску и културну дипломатију у Министарству вањских послова амбасадор Вељко Милоњић казао је да сви пројекти, заједно са документом МИБО, представљају допринос моделу интегрисане економске дипломатије. На тој линији, указао је на важност успостављања координације између свих одговорних институција за промоцију и заштиту економских интереса Црне Горе.

МВП
- Пројекат је намијењен дипломатској мрежи у иностранству, почасним конзулима, нашој дијаспори и свим онима који су заинтересовани за пословање у Црној Гори – казао је Милоњић.

Потпредсједник Привредне коморе Иван Савељић истакао је значај документа, који даје преглед економске слике Црне Горе и представља извор релевантних информација за инвеститоре.

Током презентације, којој су присуствовали бројни чланови дипломатског кора, представници Владе и приватног сектора, било је ријечи и о осталим значајним пројектима Генералног директората за економску дипломатију, међу којима су Неwслеттер, Дани Црне Горе у Загребу и Љубљани, ЕXПО Дубаи 2020 и други.