Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Dokument MIBO značajan za promociju ekonomskih interesa Crne Gore

Dokument MIBO značajan za promociju ekonomskih interesa Crne Gore
Datum objave: 10.07.2019 13:34 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo vanjskih poslova organizovalo je danas prezentaciju dokumenta o poslovnim i investicionim prilikama u Crnoj Gori „Montenegro Investment and Business Opportunities“ (MIBO) u hotelu „Centreville“.

Tom prilikom, generalni direktor za ekonomsku i kulturnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova ambasador Veljko Milonjić kazao je da svi projekti, zajedno sa dokumentom MIBO, predstavljaju doprinos modelu integrisane ekonomske diplomatije. Na toj liniji, ukazao je na važnost uspostavljanja koordinacije između svih odgovornih institucija za promociju i zaštitu ekonomskih interesa Crne Gore.

MVP
- Projekat je namijenjen diplomatskoj mreži u inostranstvu, počasnim konzulima, našoj dijaspori i svim onima koji su zainteresovani za poslovanje u Crnoj Gori – kazao je Milonjić.

Potpredsjednik Privredne komore Ivan Saveljić istakao je značaj dokumenta, koji daje pregled ekonomske slike Crne Gore i predstavlja izvor relevantnih informacija za investitore.

Tokom prezentacije, kojoj su prisustvovali brojni članovi diplomatskog kora, predstavnici Vlade i privatnog sektora, bilo je riječi i o ostalim značajnim projektima Generalnog direktorata za ekonomsku diplomatiju, među kojima su Newsletter, Dani Crne Gore u Zagrebu i Ljubljani, EXPO Dubai 2020 i drugi.