Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Најава: Дванаеста Љетња школа за младе дипломате „Гавро Вуковић“

Датум објаве: 30.06.2019 15:30 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Дванаеста Љетња школа за младе дипломате „Гавро Вуковић“, коју организује Министарство вањских послова у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), биће одржана у периоду од 30. јуна до 7. јула 2019. године. 

Посебан акценат овогодишње Љетње школе биће на улози и значају мултилатералне дипломатије у очувању међународног мира и безбједности, превазилажењу криза и развијању нових модела економске, политичке и безбједносне сарадње на међународном плану. На ове теме говориће угледни практичари и теоретичари међународне политике. Такође, ово је прилика да се младе дипломате из више од 30 земаља упознају са црногорском историјом, културом и потенцијалама, те успоставе темеље будуће сарадње. Током претходних 11 година Љетњу школу „Гавро Вуковић“ је похађало више од 500 младих дипломата, будућих лидера и доносиоца одлука из више од 70 држава.

Представници медија су позвани да у понедељак, 1. јула, присуствују церемонији отварања код спомен куће Гавра Вуковића у Беранама, с почетком у 11х, гдје ће говорити министар културе Александар Богдановић, стална представница УНДП-а Даниела Гашпарикова и предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић


Напомена: Радне сесије Љетње школе су затворене за медије, док ћемо информацију о церемонији затварања доставити благовремено.