Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ambasador Petrović predala akreditivna pisma predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom

Ambasador Petrović predala akreditivna pisma predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom
Datum objave: 21.06.2019 15:20 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasador Crne Gore u Republici Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović predala je danas akreditivna pisma predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom, čime je stupila na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na rezidentnoj osnovi.

U razgovoru sa predsjednikom Pendarovskim, ambasadorka Petrović je izrazila uvjerenje da će njen mandat biti u funkciji daljeg snaženja inače odličnih bilateralnih odnosa i prijateljskih veza između dvije države. Uz ocjenu da odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije nesumnjivo služe kao primjer uspješne regionalne saradnje, naglasila je da podudarni vanjskopolitički prioriteti predstavljaju dobar temelj za dalje jačanje međudržavnih veza u svim segmentima, prvenstveno u dijelu ekonomije i infrastrukture. Istakla je očekivanje da će integracioni put Sjeverne Makedonije u EU biti jednako uspješan kao i proces pristupanja NATO-u, ponovivši spremnost Crne Gore da pomogne kroz prenos iskustva.

Predsjednik Pendarovski čestitao je ambasadorki Petrović stupanje na dužnost, te prenio interes za daljim intenziviranjem i produbljivanjem bilateralnih odnosa između dvije prijateljske države u svim oblastima od zajedničkog interesa. Saopštio je da je snažna i bezrezervna podrška Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Sjeverne Makedonije posebno značajna, te izrazio zahvalnost za ratifikaciju Protokola o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije NATO u Skupštini Crne Gore.