Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Јанковић-Жерановски: Одлични односи Црне Горе и Сјеверне Македоније додатно оснажени сарадњом у оквиру регионалних иницијатива

Јанковић-Жерановски: Одлични односи Црне Горе и Сјеверне Македоније додатно оснажени сарадњом у оквиру регионалних иницијатива
Датум објаве: 24.05.2019 16:01 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Државни секретар Министарства вањских послова амбасадор Зоран Јанковић састао се данас са замјеником министра вањских послова Републике Сјеверне Македоније Андрејем Жерновским, на маргинама заједничке сједнице двију Влада.

Саговорници су изразили задовољство одличним билатералним односима који су додатно оснажени и кроз сарадњу у оквиру регионалних механизама и иницијатива. У том контексту, изражено је очекивање да ће сарадња бити ојачана размјеном искустава из претходних и предстојећих предсједавања двију држава регионалним организацијама, као што су Јадранско-јонска иницијатива, Централно-европска иницијатива, Западнобалкански фонд и Здравствене мреже Југоисточне Европе. Истовремено, наглашена је потреба ефикаснијег коришћења фондова поменутих регионалних иницијатива, посебно у циљу повезивања Региона у областима инфраструктуре, туризма и културе, као и у погледу имплементације политика усмјерених на положај младих.

Заједнички је оцијењено да је политички дијалог на високом нивоу интензиван, те да прилику за његов наставак представља посјета шефа дипломатије Сјеверне Македоније Николе Димитрова која је предвиђена за другу половину ове године.