Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Амбасадор Јанковић: Манифестација „Дани Црне Горе у Загребу – Креативна Црна Гора“ потврда добрих односа двије државе

Амбасадор Јанковић: Манифестација „Дани Црне Горе у Загребу – Креативна Црна Гора“ потврда добрих односа двије државе
Датум објаве: 15.02.2019 16:55 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Манифестација „Дани Црне Горе у Загребу – Креативна Црна Гора“ у оквиру које је организовано низ привредно-културних и промотивно - туристичких догађаја завршени су синоћ свечаним пријемом у Загребу.

Државни секретар Министарства вањских послова, амбасадор Зоран Јанковић је, затварајући манифестацију, казао да овај пројекат представља још једну потврду добрих односа двије државе.

Хрватска је поуздан партнер Црне Горе, сусјед са којим дијелимо евроатланску перспективу и вањско-политичке циљеве – казао је амбасадор Јанковић, истичући подршку Хрватске у процесу чланства Црне Горе у НАТО-у, као и у контексту европске интеграције.

Амбасадор Јанковић је захвалио домаћину, Европском дому у Загребу на организацији догађаја, који је објединио сарадњу двије земље у бројним областима.

Помоћник министарке за Југоисточну Европу и проширење ЕУ у Министарству вањских и европских послова Републике Хрватске Мирослав Папа казао је да је ова манифестација била добра прилика за представљање креативне Црне Горе и боље упознавање, како је рекао, пријатељске и сусједне државе.

Током манифестације, која је трајала од од 5. до 13. фебруара организована је изложба Удружења ликовних умјетника Црне Горе и представљени су производи Креативних индустрија. Презентовани су и развојни потенцијали Главног града, винске цесте Подгорице и туристичка понуда сјеверног, централног и јужног региона Црне Горе, уз разноврстан културно-умјетнички програм. Одржани су и бројни сусрети на политичком и привредном нивоу.

У сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Загребу, догађај су организовали Министарство вањских послова, Министарство културе и Министарство одрживог развоја и туризма у Влади Црне Горе, Главни град Подгорица, Привредна комора и Национална туристичка организација Црне Горе.