Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Лион: Отворен Конзулат Црне Горе на челу са почасним конзулом

Лион: Отворен Конзулат Црне Горе на челу са почасним конзулом
Датум објаве: 13.02.2019 17:54 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Државни секретар Министарства вањских послова, амбасадор Зоран Јанковић отворио је јуче у Лиону Конзулат Црне Горе, на челу са почасним конзулом Бертраном Тибером.

Амбасадор Јанковић је изразио очекивање да ће отварање конзулата допринијети унапрјеђењу пријатељских односа Црне Горе и Француске и јачању економске, образовне и културне сарадње.

Истакао је и да је то додатна прилика за становнике француског региона Аувергне-Рхôне-Алпес да се, уз већ успостављену директну авио линију Подгорица – Лион током туристичке сезоне, ближе упознају са природним љепотама и инвестиционим потенцијалима Црне Горе.

Отварању конзулата присуствовали су представници пословног и културног живота региона Аувергне-Рхôне-Алпес и општине Лион, конзуларног кора у Лиону, те црногорске дијаспоре.

Током боравка у Лиону, државни секретар Јанковић имао је сусрете са Филипом Меунијеом, потпредсједником региона Аувергне-Рхôне-Алпес и Жан-Домиником Дураном, замјеником градоначелника Лиона. Током разговора, саговорници истакли да отварање конзулата Црне Горе у Лиону представља важан корак у правцу интензивирања односа двије земље, првенствено на економском плану.