Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Održan sastanak u okviru crnogorskog predsjedavanja Jadransko-jonskom inicijativom

Održan sastanak u okviru crnogorskog predsjedavanja Jadransko-jonskom inicijativom
Datum objave: 07.02.2019 16:11 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


U okviru crnogorskog predsjedavanja Jadransko-jonskom inicijativom (JJI), danas su u Tivtu održani zajednički sastanak Trojke predsjedavanja i Sekretarijata JJI i radne konsultacije Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore sa Sekretarijatom JJI.

Sastancima je predsjedavao nacionalni koordinator za JJI, generalni direktor za multilateralne poslove Ivan Ivanišević, a učestvovali su nacionalni koordinatori iz Italije i Srbije, Đuzepe Kavanja i Pavle Janković, u svojstvu prethodnog i narednog predsjedavanja inicijativom, kao i predstavnici Sekretarijata JJI u Ankoni.


Razmijenjena su mišljenja o implementaciji prioriteta crnogorskog predsjedavanja i sagledane aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu. Pozdravljeni su napori Crne Gore da se zajedničko nasljeđe i vrijednosti cjelokupnog jadransko-jonskog regiona valorizuju u duhu dobrosusjedstva i međusobnog razumijevanja. U tom smislu, naglašen je značaj aktivnosti koje su posvećene obezbijeđivanju dugoročne održivosti, kao koncepta za dalju zaštitu i promociju prirodnih i ekonomskih resursa jadransko-jonskog basena. Pohvaljen je dosadašnji tok aktuelnog predsjedavanja, te pozdravljeni napori koje naša zemlje čini na planu jačanja koncepta Trojke, posredstvom kojeg će saradnja biti dodatno unaprijeđena.


Za učesnike sastanka upriličen je prijem kod predsjednika Opštine Tivat prof. dr Siniše Kusovca, tokom kojeg je razgovarano o načinima uključivanja grada u aktivnosti u okviru jadransko-jonskog regiona, u prvom redu kroz članstvo u Forumu jadransko-jonskih gradova.