Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović u Vašingtonu: Crna Gora će nastaviti da podržava aktivnosti Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om

Ministar Darmanović u Vašingtonu: Crna Gora će nastaviti da podržava aktivnosti Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om
Datum objave: 07.02.2019 11:07 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


MVP
Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovao je na ministarskom sastanku Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om u Vašingtonu.

U fokusu sastanka, čiji je domaćin bio državni sekretar SAD Majk Pompeo, a na kojem je govorio i predsjednik SAD Donald Tramp, bilo je razmatranje daljih aktivnosti Koalicije u pravcu stabilizacije situacije u Iraku i Siriji. 

Tokom izlaganja, crnogorski šef diplomatije je pohvalio napore Koalicije u oslobađanju teritorija Iraka i Sirije od ISIS-a, ističući značaj prilagođavanja budućih aktivnosti Koalicije kao odgovora na nove metode i tehnike ratovanja ISIS-a. 

U tom kontekstu, naglasio je važnost nastavka pružanja pomoći u pravcu stabilizacije i rekonstrukcije oslobođenih područja i sprječavanja povratka ISIS-a na oslobođene teritorije.

Ministar Darmanović je istakao spremnost Crne Gore da, kao članica Koalicije i članica NATO-a, nastavi sa doprinosom u borbi protiv ISIS-a i globalnog terorizma, što je pokazala i aktivnostima u okviru Koalicije, ali i podrškom Povjerilačkom fondu za Irak i NATO misiji u Avganistanu.

Na sastanku u Vašingtonu, usaglašeni su budući pravci djelovanja Globalne koalicije kako bi aktivnosti ISIS-a u potpunosti bile neutralizovane na prostoru Sirije i Iraka.


Ministarstvo vanjskih poslova