Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović čestitao makedonskom kolegi Nikoli Dimitrovu potpisivanje Protokola o pristupanju Alijansi

Datum objave: 06.02.2019 12:24 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović uputio je čestitku makedonskom kolegi Nikoli Dimitrovu povodom potpisivanja Protokola o pristupanju NATO-u.

„Ovo je veoma važan korak naprijed na putu ka članstvu u Alijansi“, ocijenio je šef crnogorske diplomatije. Ukazao je i na istorijski značaj rješavanja višedecenijskog otvorenog bilateralnog pitanja sa Grčkom, što je bilo od krucijalnog značaja za napredak na putu prema članstvu u Sjevernoatlanstkom savezu i Evropskoj uniji. „Dozvolite da iskoristim ovu priliku i da još jednom pohvalim spremnost Vaše Vlade da odlučno krene naprijed ka evropskoj i evroatlantskoj budućnosti, pokazujući tako snažnu posvećenost zajedničkim demokratskim vrijednostima. Današnje potpisivanje Protokola je jasan znak da vrata NATO-a ostaju otvorena za sve aspirante, koji, zajedno sa vama, mogu računati na punu podršku Crne Gore,“ ocijenio je ministar Darmanović.

Podsjetio je i na važnost daljeg jačanja bilateralnih veza, uz uvjerenje „da ćemo kao saveznici i prijatelji, nastaviti da osnažujemo naše već čvrste odnose i da ćemo biti u prilici da Vam, uskoro i formalno, poželimo dobrodošlicu kao 30. članici NATO saveza, čime ćemo dodatno ojačati stabilnost i sigurnost ne samo regiona, već i šire evroatlantske oblasti“, navodi se u čestitci.