Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

NAJAVA: „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“ od 5. do 13. februara

Datum objave: 04.02.2019 17:05 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


„Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“ u okviru kojih će biti organizovano niz privredno-kulturnih i promotivno - turističkih događaja biće održani u Zagrebu od 5. od 13. februara.

Manifestacija, čiji je domaćin Evropski dom u Zagrebu, počeće otvaranjem izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore pod nazivom „26>41“ i predstavljanjem proizvoda Kreativnih industrija. Izložbe će biti otvorene za javnost tokom cjelokupnog trajanja programa.

Tokom manifestacije biće prezentovani razvojni potencijali Glavnog grada, vinske ceste Podgorice i turistička ponuda sjevernog, centralnog i južnog regiona Crne Gore, uz raznovrstan kulturno-umjetnički program.

Planirani su i bilateralni susreti ministara kulture, gradonačelnika Podgorice i Zagreba, državnih sekretara ministarstava vanjskih poslova i pomoćnika ministara turizma. U saradnji Privredne komore Crne Gore i Hrvatske gospodarske komore, biće održan i poslovni forum privrednika dvije države.

U saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Zagrebu, organizatori događaja su Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo kulture i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Glavni grad Podgorica, Privredna komora i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Program možete preuzeti ovdje.