Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Дармановић- Брамерц: Црна Гора поуздан партнер у постизању мира, безбједности и владавине права

Дармановић- Брамерц: Црна Гора поуздан партнер у постизању мира, безбједности и владавине права
Датум објаве: 29.01.2019 13:04 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић састао се данас са тужиоцем Међународног резидуалног механизма УН-а за кривичне трибунале Сержом Брамерцом, који борави у дводневној посјети Црној Гори.

Министар Дармановић је указао на посвећеност Црне Горе мултилатерализму и поштовању међународних обавеза, те додао да најбољу потврду томе представља континуирана квалитетна сарадња са Међународним кривичним судом за бившу Југославију. Црна Гора посебну пажњу посвећује сарадњи са међународном заједницом у погледу истрага које се односе на кршење норми међународног хуманитарног права, а на линији постизања мира, безбједности, владавине права и пуног поштовања људских права у региону, казао је министар.

Брамерц је изразио задовољство односом Црне Горе према раду, мисији и циљевима међународних кривичних трибунала, те оцијенио да та сарадња представља примјер за цијели регион. Нагласио је спремност да Механизам пружи сву потребну експертску и техничку подршку црногорским институцијама у циљу оснаживања административних капацитета правосуђа, као и у домену обавеза које проистичу из европске агенде Црне Горе.

Саговорници су поздравили потписивање Меморандума о разумијевању између Канцеларије тужиоца Механизма при УН-у и Врховног државног тужилаштва Црне Горе, сагласивши се да је заједнички циљ напредак у области владавине права и ефикасности правосуђа.