Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Darmanović- Bramerc: Crna Gora pouzdan partner u postizanju mira, bezbjednosti i vladavine prava

Darmanović- Bramerc: Crna Gora pouzdan partner u postizanju mira, bezbjednosti i vladavine prava
Datum objave: 29.01.2019 13:04 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa tužiocem Međunarodnog rezidualnog mehanizma UN-a za krivične tribunale Seržom Bramercom, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministar Darmanović je ukazao na posvećenost Crne Gore multilateralizmu i poštovanju međunarodnih obaveza, te dodao da najbolju potvrdu tome predstavlja kontinuirana kvalitetna saradnja sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju. Crna Gora posebnu pažnju posvećuje saradnji sa međunarodnom zajednicom u pogledu istraga koje se odnose na kršenje normi međunarodnog humanitarnog prava, a na liniji postizanja mira, bezbjednosti, vladavine prava i punog poštovanja ljudskih prava u regionu, kazao je ministar.

Bramerc je izrazio zadovoljstvo odnosom Crne Gore prema radu, misiji i ciljevima međunarodnih krivičnih tribunala, te ocijenio da ta saradnja predstavlja primjer za cijeli region. Naglasio je spremnost da Mehanizam pruži svu potrebnu ekspertsku i tehničku podršku crnogorskim institucijama u cilju osnaživanja administrativnih kapaciteta pravosuđa, kao i u domenu obaveza koje proističu iz evropske agende Crne Gore.

Sagovornici su pozdravili potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Kancelarije tužioca Mehanizma pri UN-u i Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, saglasivši se da je zajednički cilj napredak u oblasti vladavine prava i efikasnosti pravosuđa.