Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Preminuo ambasador Ljubiša Perović

Preminuo ambasador Ljubiša Perović
Datum objave: 28.01.2019 08:43 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo vanjskih poslova sa dubokim žaljenjem obavještava da je dugogodišnji ambasador Crne Gore Ljubiša Perović preminuo u subotu u Podgorici. Sahranjen je, po njegovoj želji, u krugu porodice 27. januara, na gradskom groblju Čepurci.

Svoju profesionalnu, diplomatsku karijeru započeo je prije 40 godina u jugoslovenskom Ministarstvu inostranih poslova (SSIP), a službovao je u Pakistanu, Danskoj, Italiji, Kini i Švajcarskoj, gdje je predanim i profesionalnim radom zastupao interese svoje države i njenih građana. Bio je zamjenik ministra inostranih poslova u Vladi Crne Gore, pomoćnik ministra u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, a nakon obnove nezavisnosti i pomoćnik ministra odbrane u Vladi Crne Gore. Kancelarijom za održivi razvoj rukovodio je od 2008. do 2010. nakon čega je preuzeo dužnost stalnog predstavnika Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi i ambasadora u Švajcarskoj i Lihtenštajnu. Od 2015. godine do penzionisanja bio je na čelu Diplomatskog protokola u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore.

Službenici Ministarstva vanjskih poslova dijele tugu porodice ambasadora Perovića i žale za gubitkom dugogodišnjeg kolege i prijatelja koji je, tokom bogate diplomatske karijere, nesebično dijelio jedinstveno lično i profesionalno iskustvo, doprinoseći, na taj način, afirmaciji diplomatskog poziva i izgradnji i jačanju kapaciteta naše države u domenu međunarodnih odnosa i diplomatije.