Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Дармановић- Черниш: Подршка Црне Горе рјешавању украјинске кризе дипломатским путем

Дармановић- Черниш: Подршка Црне Горе рјешавању украјинске кризе дипломатским путем
Датум објаве: 24.01.2019 15:08 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић састао се данас у Подгорици са министром за питања привремено окупираних територија и интерно расељених лица Украјине Вадимом Чернишом

Министар Дармановић је казао да Црна Гора у потпуности подржава рјешавање украјинске кризе мирним и дипломатским путем, уз поштовање суверенитета, јединства, независности и територијалног интегритета Украјине у оквиру међународно признатих граница, те указао на важност и потребу поштовања и имплементације споразума из Минска. Подсјетио је такође, на пуну усклађеност ставова Црне Горе са вањском политиком и вриједностима Европске уније.

Министар Черниш је оцијенио да се из европског и евроатлантског пута Црне Горе може научити пуно, имајући у виду аспирације Украјине ка чланству у Европској унији и НАТО-у. Истакао је да Украјина веома цијени подршку Црне Горе дипломатским напорима за рјешавање кризе у тој земљи. 

Саговорници су се сагласили и да су билатерални односи Црне Горе и Украјине веома добри, те да су обје земље посвећене континуираном унапрјеђењу сарадње.