Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Otvoren konzulat Crne Gore u Republici Filipini

Otvoren konzulat Crne Gore u Republici Filipini
Datum objave: 12.12.2018 17:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Konzulat Crne Gore u Republici Filipini, na čelu sa počasnim konzulom Vanesom Pastor – Ledesmom, otvoren je danas u Manili.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je generalni direktor za konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore Selim Lika. Tom prilikom, ocijenjeno je da će Konzulat doprinijeti unaprjeđenju sveukupnih odnosa Crne Gore i Republike Filipina, s posebnim akcentom na jačanje ekonomske saradnje.

Tokom boravka u Manili, generalni direktor Lika sastao se i sa pomoćnikom generalnog direktora za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova Republike Filipina Neilom Frankom R. Fererom. Na sastanku je bilo riječi o planiranim aktivnostima u cilju što skorijeg potpisivanja Sporazuma o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša Crne Gore i Republike Filipina.

Generalni direktor Lika razgovarao je i sa ministrom trgovine i industrije Ramonom M. Lopezom. Tokom susreta izražena je zainteresovanost sagovornika za jačanje saradnje dvije države, kao i za brojne investicione projekte u Crnoj Gori.

Pored zvaničnika Vlade Republike Filipina, otvaranju konzulata prisustvovali su i predstavnici privrednih organizacija, zainteresovani za ulaganja u crnogorsku privredu, što bi dodatno doprinijelo učvršćivanju odnosa između dvije države i istovremeno ukazalo na važnost otvaranja Konzulata Crne Gore u ovom dijelu Azije.