Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Antverpen: Otvoren Konzulat Crne Gore na čelu sa počasnim konzulom

Antverpen: Otvoren Konzulat Crne Gore na čelu sa počasnim konzulom
Datum objave: 04.12.2018 10:33 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović otvorio je sinoć u Antverpenu Konzulat Crne Gore na čelu sa počasnim konzulom Enisom Jarović.

Ministar Darmanović je tom prilikom kazao da Crna Gora i Kraljevina Belgija baštine tradicionalno prijateljske odnose, te da će otvaranje konzulata na čelu sa počasnim konzulom dati dodatan podsticaj snažnijem, naročito ekonomskom i kulturnom, povezivanju dvije države.

„Belgija je naš veliki prijatelj. Kao jedna od prvih zemalja koja je zvanično priznala Crnu Goru, pružala nam je punu podršku u procesu učlanjenja u NATO i snažan je podržavalac i partner našoj integraciji u Evropsku uniju“, istakao je Darmanović.

Tokom ceremonije otvaranja, šef crnogorske diplomatije je ukazao na pozitivne trendove u razvoju bilateralnih odnosa te posvećenost kontinuiranom učvršćivanju veza crne Gore sa Belgijom kroz intenzivan politički dijalog i sadržajnu saradnju.

U tom kontekstu, ocijenio je važnim što za to, pored ambasade u Briselu sada postoji još jedna adresa, u istorijski, administrativno i ekonomski veoma važnoj regiji ove države.

Ambasador Crne Gore u Belgiji, Vladimir Radulović je naglasio da se otvaranjem konzulata na čelu sa počasnim konzulom u Flandriji, dodatno povezuju dvije zemlje, dva regiona, te stvaraju nove mogućnosti saradnje u različitim sferama.

Otvaranju su prisustvovali brojni belgijski zvaničnici, predstavnici lokalnih vlasti kao i diplomatskog kora.