Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Crnogorska delegacija učestvovala na Prvom kineskom međunarodnom sajmu uvoza (CIIE)

Datum objave: 08.11.2018 11:47 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Crnogorska delegacija, koju čine predstavnici Generalnog direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju Ministarstva vanjskih poslova i Privredne komore Crne Gore, učestvovali su u Šangaju na Prvom kineskom međunarodnom sajmu uvoza (CIIE) pod sloganom „Nova Era – Zajednička budućnost”.

Tom prilikom, delegacija Crne Gore je imala susret sa predstavnicima najvećeg kineskog turoperatera „C Trip“, sa kojima je razgovarano o unapređenju saradnje u cilju povećanja broja kineskih turista u Crnoj Gori.

U nastavku posjete, održani su sastanci sa kompanijom „JD“ – jednom od vodećih platformi za elektronsku - online prodaju, te sa predstavnicima Vlade grada Šangaja. Crnogorska delegacija je posjetila i lokalne uprave provincija Jinshan District, Qingpu – Ćingpu District i obišla njihove industrijske zone.

Trodnevna posjeta Šangaju, završena je susretom sa predstavnicima kompanije „Shanghai Electric Power“ koja je već prisutna u Crnoj Gori kroz projekte izgradnje vjetroelektrane na Možuri.

Sajmu koji se održava 05. do 10. novembra, prisustvuju delegacije 172 zemlje i međunarodne organizacije, kao i više od 3600 stranih kompanija.