Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Darmanović – Kočev: Značajna posvećenost Crne Gore Regionalnoj inicijativi za migracije, azil i izbjeglice

Darmanović – Kočev: Značajna posvećenost Crne Gore Regionalnoj inicijativi za migracije, azil i izbjeglice
Datum objave: 07.11.2018 13:26 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas sa novoimenovanim direktorom Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI) Saškom Kočevim.

Zajednički je ocijenjeno da je dosadašnjica predstavnica Crne Gore Tamara Mugoša uspješno okončala trogodišnji mandat direktorice Centra u Skoplju, te da je reforma tokom prethodnog crnogorskog predsjedavanja snažno uticala na povećanje sveukupne efikasnosti i vidljivosti inicijative na različitim nivoima.

Ministar je ponovio posvećenost Crne Gore svim budućim aktivnostima MARRI-ja, kroz iniciranje novih projekata i povezivanje sa regionalnim i međunarodnim partnerima.

U tom kontekstu, Kočev je istakao značaj saradnje MARRI centra sa relevantnim međunarodnim organizacijama koje se bave pitanjem migracija, poput IOM-a, UNHCR-a, DCAF-a i FRONTEX-a.

Kočev je naglasio je da će u okviru inicijative raditi na uspostavljanju regionalne baze podataka o migracijama kako bi na taj način pomogli državama učesnicama - Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Kosovu u dostizanju evropskih standarda.