Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Ministar Darmanović primio novoimenovanog ambasadora Republike Albanije u Crnoj Gori Ridija Kurtezija

Ministar Darmanović primio novoimenovanog ambasadora Republike Albanije u Crnoj Gori Ridija Kurtezija
Datum objave: 07.11.2018 13:09 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Albanije u Crnoj Gori Ridija Kurtezija.

Ministar Darmanović je poželio ambasadoru Kurteziju dobrodošlicu i uspješno obavljanje diplomatske misije u Crnoj Gori. Izrazio je očekivanje da će se veoma dobri odnosi dvije zemlje dodatno unaprjeđivati, imajući u vidu da, pored bilateralne saradnje, Crna Gora i Albanija dijele jasnu evropsku orjentaciju, saveznici su u okviru NATO i partneri u brojnim regionalnim inicijativima.

Ambasador Kurtezi je zahvalio Crnoj Gori na prijateljskom odnosu, konstruktivnoj i važnoj ulozi i posvećenosti regionalnoj saradnji. U tom kontekstu, izrazio je zadovoljstvo povodom otpočinjanja mandata u Crnoj Gori istakavši da će njegova misija biti posebno usmjerena na dalje produbljivanje saradnje u oblastima ekonomije i turizma.

Tokom sastanka je bilo riječi i o aktuelnim temama iz domena bilateralnih odnosa i regionalne saradnje, a sagovornici su se saglasili da će dvije zemlje, u vezi sa svim pitanjima od obostranog interesa, postupati u duhu prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa.