Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Najava: Panel diskusija povodom 20 godina od usvajanja Deklaracije o braniocima ljudskim prava

Datum objave: 11.10.2018 15:07 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Najava: Panel diskusija povodom 20 godina od usvajanja Deklaracije o braniocima ljudskim prava

Ministarstvo vanjskih poslova, u saradnji sa Sistemom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori i Pravnim fakultetom Univerziteta Crne Gore u petak, 12. oktobra sa početkom u 10 časova organizuje panel diskusiju, posvećenu obilježavanju 20 godina od usvajanja Deklaracije o braniocima ljudskih prava.

Panel diskusija će biti održana u svečanoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore a na otvaranju će govoriti Ivan Ivanišević, generalni direktor za multilateralne poslove, Ministarstvo vanjskih poslova, Fiona Mekluni, stalna koordinatorka Sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori i dr Nebojša Vučinić, redovni profesor Pravnog fakulteta, Univerzitet Crne Gore.

Deklaracija o braniocima ljudskih prava je usvojena 1998. godine. Deklaracijom se potvrđuje značaj i legitimitet rada u oblasti ljudskih prava i potvrđuje da je svako branilac ljudskih prava svojim djelovanjem, bez obzira na pol, godine, etničku pripadnost ili društveni status.
Fokus diskusije će biti na primjeni Deklaracije o braniocima ljudskih prava, kao i njenom približavanju javnosti. Događaj ima za cilj da doprinese boljem upoznavanju sa pravima i odgovornostima pojedinaca i pojedinki, grupa i organa društva da promovišu i štite opšteprihvaćena ljudska prava i fundamentalne slobode.