Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Darmanović-Dezir: Crna Gora posvećena daljem jačanju nezavisnosti i slobode medija

Darmanović-Dezir: Crna Gora posvećena daljem jačanju nezavisnosti i slobode medija
Datum objave: 10.10.2018 10:28 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se sinoć u Tivtu sa predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom, sa kojim je razgovarao o pitanjima koja se odnose na unaprjeđenje medijskog zakonodavstva, obezbjeđivanje podrške održivosti medija i jačanju profesionalnih standarda.

U tom kontekstu, ministar Darmanović je ponovio posvećenost Crne Gore stvaranju uslova za dalje jačanje nezavisnosti i ostvarivanje slobode medija. Ukazujući na sadržajnu saradnju sa OEBS-om, ministar je istakao važnost saradnje svih aktera u društvu kako bi se dostigli najviši demokratski standardi u ovoj oblasti. U tom segmentu, istakao je kako će novo medijsko zakonodavstvo – krovni Zakon o medijima i izmijenjeni Zakon o javnom servisu, usklađeni sa preporukama Savjeta Evrope i OEBS-a, predstavljati dalji iskorak na planu obezbjeđivanja transparentnosti i održivosti.

Sagovornici su ocijenili značajnom privrženost Vlade daljem jačanju medijskih sloboda a obostrano je izražena spremnost da se nastavi sa zajedničkim aktivnostima u cilju zaštite nezavisnosti i ličnog i profesionalnog integriteta predstavnika medijske zajednice. Susret je bio prilika i za razmjenu mišljenja o situaciji u regionu, sa akcentom na teme od naročitog značaja za integracionu perspektivu država Zapadnog Balkana.