Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

SAOPŠTENJE : Održana promocija knjige "Poslovati s Crnom Gorom"

Datum objave: 09.10.2018 12:39 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u organizaciji Konzulata Crne Gore na čelu sa počasnim konzulom u Milanu održana promocija knjige “Poslovati s Crnom Gorom” autorke Dolly Predovic, počasne konzulke Crne Gore u Italiji.

Počasni gost događaja bio je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je ujedno i autor predgovora promovisane knjige. On je ponovio da Crna Gora nema spoljnopolitičkih dilema i da snažno ostaje na evropskom kursu, politički stabilna i dobar domaćin za prisutne i nove investitore.

Konzulka Predovic je kazala da je knjiga proizvod nastojanja da se osmisli “svojevrsni vodič u kome su sakupljeni podaci i informacije neophodne svima koji žele da investiraju u Crnu Goru, kao i priče preduzetnika i političara, sadržane u intervjuima, koje pružaju priliku da se iz prve ruke dobije informacija o iskustvima ljudi koji su poslovali sa Crnom Gorom ili o onima koji kreiraju političke sisteme kako bi privreda bila još dinamičnija”.

U ime Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore događaju je prisustvovao Veljko Milonjić, Generalni direktor za ekonomsku i kulturnu diplomatiju, koji je na marginama skupa imao više odvojenih susreta sa zainteresovanim prisutnim italijanskim privrednicima.

Događaju je prisustvovalo preko 250 najznačajnih predstavnika italijanske privrede i javnog života, a održana je i poslovna konferencija, panel diskusija, kao i prezentacija tri najveća investiciona projekta u Crnoj Gori u oblasti turizma: Porto Novi, Porto Montenegro i Luštica Bay.