Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Darmanović - Knajsl: Nastavak snažnog partnerstva Crne Gore i Austrije

Darmanović - Knajsl: Nastavak snažnog partnerstva Crne Gore i Austrije
Datum objave: 05.10.2018 15:02 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


MVPMinistar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa ministarkom za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Karin Knajsl, koja boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministar Darmanović je istakao da tradicionalno odlični odnosi dvije države i kontinuirani politički dijalog predstavljaju temelj za njihovo dalje unapređenje.

„Austrija je značajan prijatelj i partner Crne Gore koji se snažno zalaže za evropsku perspektivu regiona, a naša država ostaje čvrsto posvećena reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završili proces pristupnih pregovora“, kazao je crnogorski šef diplomatije.

Ministarka Knajsl je istakla nastavak podrške Austrije, imajući u vidu trenutno predsjedavanje Savjetom Evropske unije, dodajući da će proširenje EU na region, i u narednom periodu, biti jedan od prioriteta vanjske politike Austrije.

Tokom sastanka je bilo riječi o ostvarenim rezultatima Crne Gore u procesu pregovora sa EU, uz zajedničku ocjenu da proces ostaje u potpunosti zasnovan na individualnim zaslugama država.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o regionalnim pitanjima sa akcentom na izazove migracija i pitanje kontrole granica.