Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Drugog dana učešća na Generalnoj skupštini UN-a ministar Darmanović imao niz bilateralnih sastanaka

Drugog dana učešća na Generalnoj skupštini UN-a ministar Darmanović imao niz bilateralnih sastanaka
Datum objave: 26.09.2018 15:12 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


MVPMinistar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se na marginama Generalne skupštine UN-a u Njujorku sa podsekretarkom UN-a za politička pitanja Rozmari Di Karlo.

U fokusu razgovora bila su aktuelna regionalna pitanja, a Di Karlo je pohvalila konstruktivnu ulogu Crne Gore, rezultate na evropskom putu kao i aktivnosti u kapacitetu najmlađe članice NATO-a u pravcu dalje afirmacije sjevernoatlantskih vrijednosti. 

Ministar Darmanović je, govoreći o regionalnim prilikama, posebno ukazao na važnost makedonsko-grčkog sporazuma kao i dijaloga između Beograda i Prištine u kontekstu jačanja stabilnosti regiona. Istakao je da je Crna Gora posvećena bliskoj saradnji sa susjedima, kako u bilateralnim, tako i u kontaktima na regionalnom i multilateralnom planu ali i evropskoj integraciji. 

Šef crnogorske diplomatije prisustvao je i radnoj večeri koju je priredio državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majkl Pompeo

Takođe, imao je i kraće odvojene susrete sa ministrom vanjskih poslova Njemačke Heikom Maasom, Slovačke Miroslavom Lajčakom i Azerbejdžana Elmarom Mamadjarovim, a sastao se i sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Ukrajinu Kurtom Volkerom.MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA