Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Održane konsultacije o međunarodno-pravnim pitanjima između Ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Republike Slovenije

Održane konsultacije o međunarodno-pravnim pitanjima između Ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Republike Slovenije
Datum objave: 17.09.2018 17:07 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Konsultacije o međunarodno-pravnim pitanjima između Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije održane su danas u Ljubljani.

Delegacije su predvodili Tatjana Raspopović, generalna direktorica za međunarodno-pravne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore i Borut Mahnič, šef Sektora za međunarodno pravo u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Slovenije.

Sagovornici su razmijenili informacije o organizaciji međunarodno-pravnih službi, iskustvima u primjeni međunarodnih restriktivnih mjera, aktivnostima na području međunarodnog humanitarnog prava i drugim međunarodno-pravnim pitanjima.

Konsultacijama je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji Vujica Lazović. Crnogorska delegacija se sastala i sa generalnom direktoricom za multilateralu, razvojnu saradnju i međunarodno pravo u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Slovenije Sabinom Stadler.