Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Vašington: Strateško partnerstvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u okviru Sjevernoatlantskog saveza

Vašington: Strateško partnerstvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u okviru Sjevernoatlantskog saveza
Datum objave: 28.07.2018 20:25 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović sastao se danas u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Vesom Mičelom (Wess Mitchell).

Ministar Darmanović je izrazio zadovoljstvo veoma dobrim savezničkim odnosima, te apostrofirao važnost održanja proaktivne uloge SAD u regionu Zapadnog Balkana.

Pomoćnik državnog sekretara Mičel ukazao je na odličnu bilateralnu saradnju i strateško partnerstvo dvije zemlje u okviru Sjevernoatlantskog saveza.

Pohvalio je lidersku i stabilizirajuću ulogu Crne Gore u regionu i iskazao podršku Sjedinjenjih Američkih Država napretku naše države na putu ka članstvu u EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o izazovima koji su pred Evropom, kao i u regionu Zapadnog Balkana, te dogovorili nastavak intenzivnog političkog dijaloga.

Tokom posjete Vašingtonu, ministar Darmanović sastao se i sa Heder Konli, potpredsjednicom Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS) za Evropu, Evroaziju i Arktik i direktorkom programa za Evropu ove “think-tank” organizacije, kao i sa Dejmonom Vilsonom, izvršnim potpredsjednikom Atlantskog savjeta.