Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Ministar Darmanović boravio u zvaničnoj posjeti Državi Palestini

Ministar Darmanović boravio u zvaničnoj posjeti Državi Palestini
Datum objave: 17.07.2018 17:34 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


MVPMinistar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boravio je 17. jula u zvaničnoj posjeti Državi Palestini.

Na sastanku sa predsjednikom Vlade Ramijem Hamdalahom, ministar Darmanović je izrazio zadovoljstvo boravkom u Ramali, istakavši uvjerenje da je posjeta izraz dobrih odnosa Crne Gore i Države Palestine.

“Država Palestina cijeni prijateljstvo Crne Gore”, naglasio je premijer Hamdalah.

Sagovornici su izrazili interes za dalji razvoj sveukupnih bilateralnih odnosa i saradnje u brojnim oblastima sa fokusom na oblasti turizma, obrazovanja i kulture.MVP

U odvojenom susretu sa glavnim pregovaračem Saebom Erekatom crnogorski šef diplomatije upoznao je sagovornika o rezultatima koje Crna Gora postiže na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu.

Glavni pregovarač Saeb Erakat je izrazio zadovoljstvo posjetom crnogorskog šefa diplomatije Državi Palestini, te ocijenio veoma korisnom praksu održavanja bilateralnih konsultacija dvije države.

Tokom zvanične posjete Državi Palestini ministar Darmanović razgovarao je i sa savjetnikom predsjednika Palestine za vanjsku politiku dr Nabilom Shaatom.

Na današnjim sastancima ministra Darmanovića sa visokim palestinskim zvaničnicima razmijenjena su mišljenja o aktuelnim dešavanjima na međunarodnom planu, kao i o regionalnim izazovima u kontekstu napora za rješavanje izraelsko-palestinskog pitanja.

Ministar Darmanović posjetio je danas u Ramali Mauzolej Jaser Arafat i položio vijenac na spomenik Jaseru Arafatu.