Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Ministar Darmanović u zvaničnoj posjeti Državi Izrael

Ministar Darmanović u zvaničnoj posjeti Državi Izrael
Datum objave: 16.07.2018 17:45 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


MVPPrvog dana posjete Državi Izrael, ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović susreo se sa izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom

Ministar Darmanović je zahvalio na gostoprimstvu i naglasio značaj daljeg snaženja prijateljstva i ukupne saradnje dvije države, koja u posljednje vrijeme poprima novu dinamiku, posebno u oblasti turizma. 

Predsjednik Rivlin se saglasio da je intenziviranje saradnje u narednom periodu od velike važnosti za dva naroda. Čestitao je na članstvu Crne Gore u NATO, te pohvalio i ocijenio veoma značajnom politiku koju Crna Gora sprovodi na međunarodnom planu.

„Veoma cijenimo vaše prijateljstvo”, naglasio je predsjednik Rivlin.MVP

Crnogorski šef diplomatije upoznao je sagovornika sa dinamikom pregovaračkog procesa Crne Gore sa EU, kao i sa konstruktivnom ulogom naše države u Regionu.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o aktuelnim međunarodnim temama od važnosti za regionalnu i globalnu bezbjednost. 

„Crna Gora i Država Izrael kontinuirano razvijaju prijateljske odnose, a današnja posjeta potvrda je obostranog interesa za snaženje političkog dijaloga na visokom nivou”, zaključeno je na sastanku. 

Ministar Darmanović sastao se danas u Jerusalimu i sa ministrom za regionalni razvoj Države Izrael Cahijem Hanegbijem.

Sagovornici su se složili da je prošlogodišnji crnogorsko- izraelski biznis forum, održan u Podgorici, dao snažan podsticaj daljem razvoju i produbljivanju ekonomske saradnje i zbližavanja poslovnih zajednica dvije države.

Danas je u Jerusalimu ministar Darmanović položio vijenac u Jad Vašemu (Yad Vashem) - Memorijalnom centru žrtvama Holokausta.


MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA