Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
>

Министар Дармановић са делегацијом ЕПП: На путу према ЕУ врједновати појединачне резултате земаља

Министар Дармановић са делегацијом ЕПП: На путу према ЕУ врједновати појединачне резултате земаља
Датум објаве: 18.06.2018 13:51 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић састао се данас са делегацијом Европске народне партије (Еуропеан Пеопле’с Партy ЕПП), коју је предводио потпредсједник Пауло Рангел.

Министар Драмановић је представио актуелну ситуацију и достигнућа Црне Горе на европском путу, потврдивши приврженост вриједностима европске породице држава као и пуној афирмацији европске будућности региона. У том смислу, оцијенио је веома важним да резултати сваке од земаља буду цијењени појединачно те да динамику напредовања у процесу приступања ЕУ одређује успјех које свака од земаља региона остварује.

Шеф делегације ЕПП Рангел је казао да партија коју представља снажно подржава придруживање земаља Западног Балкана Европској унији и похвалио посвећеност Црне Горе европским и евроатлантским вриједностима. Оцијенио је да је Црна Гора на европском путу значајно напредовала и да може служити као примјер у региону, казавши да фокус реформских процеса треба да остане на области владавине права.

Министар Дармановић је са представницима Европске народне партије разговарао и о другим питањима од значаја за европски пут Црне Горе.