Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
>

Лондон: Организовано културно вече под називом “Црногорска културна симфонија”

Лондон: Организовано културно вече под називом “Црногорска културна симфонија”
Датум објаве: 14.06.2018 20:07 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Амбасада Црне Горе у Лондону у сарадњи са представништвом Европске комисије (ЕК) у Уједињеном Краљевству Велике Британије и Сјеверне Ирске (УК), а поводом обиљежавања шестогодишњице од почетка приступних преговора Црне Горе са Европском унијом организовали су данас у Европској кући у Лондону културно вече под називом “Црногорска културна симфонија”.

Том приликом, амбасадор Борислав Бановић и предтавник ЕК у УК Данијел Амбрус указали су на достигнућа Црне Горе на путу према у ЕУ и поновили посвећеност у остваривању тог циља.

Током церемоније, дјела познатих композитора извели су талентовани млади црногорски музичари, на школовању у УК, пианиста Симо Шишевић, челиста Коста Поповић и виолиниста Лука Перезић уз прању Наташе Поповић, професор камерне музике на Музичкој академији на Цетињу. Представљена су и дјела црногорске сликарке Марије Мијовић и скулптуре вајарке Катарине Томашевић Крофорд, које живе и стварају у Лондону.

Догађају су присуствовали бројни представници дипломатског кора, британских институција, привредних и културних кругова, као и црногорски исељеници у УК.