Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ambasador Sanja Vlahović stupila na dužnost ambasadora Crne Gore u Republici Malti

Ambasador Sanja Vlahović stupila na dužnost ambasadora Crne Gore u Republici Malti
Datum objave: 23.05.2018 12:48 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasador Sanja Vlahović uručila je akreditivna pisma predsjednici Malte Mari-Luiz Koleiro Preka (Marie-Louise Coleiro Preca) čime je stupila na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi, na nerezidentnoj osnovi sa sjedištem u Rimu.

Nakon ceremonije, ambasador Vlahović je razgovarala sa predsjednicom Prekom koja je čestitala ambasadoru stupanje na dužnost i izrazila očekivanje da će već sadržajni i dobri politički odnosi između dvije zemlje nastaviti da idu uzlaznom putanjom, istakavši da će Crna Gora i dalje imati punu podrsku Malte.

Ambasador Vlahović je prenijela zahvalnost za podršku Malte na putu Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji, iskazavši zadovoljstvo činjenicom da je nedavnim usaglašavanjem Memoranduma o saradnji u oblasti obrazovanja otvorena nova i značajna tema u bilateralnim odnosima.

Obostrano je istaknut značaj započete i buduće saradnje u oblasti energetike, zdravstva, obrazovanja, turizma i poljoprivrede.

Povodom stupanja na dužnost, ambasador Vlahović je u Valeti imala odvojene razgovore i sa predsjednikom Parlamenta, Anđelom Faruđom (Angelo Farrugia), ministrom za energetiku i upravljanje vodama, Džo Micijem (Joe Mizzi), ministrom obrazovanja i zapošljavanja, Evaristom Bartolom (Evarist Bartol o) i direktorom za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine, Anabelom Mifsud.