Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

У Љубљани обиљежен Дан независности

У Љубљани обиљежен Дан независности
Датум објаве: 22.05.2018 08:12 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


МВППоводом Дана независности, амбасада Црне Горе у Љубљани организовала је 21. маја на Љубљанском дворцу свечани пријем и концерт познатог црногорског гитарског дуа Срђан Булатовић и Дарко Никчевић.

Амбасадор, проф. др Вујица Лазовић је указао на значај 21. маја за нашу земљу, нагласивши да су грађани Црне Горе прије дванаест година на темељу антифашизма, међуетничког и међувјерског склада учврстили пут модерне државе.

Истакао је да Црна Гора 21. мај ове године први пут обиљежава као чланица НАТО савеза, те да је учлањењем испуњен један од најважнијих вањскополитичких приоритета, али и учињен важан корак ка стабилности региона. Подвукао је да је пуноправно чланство у ЕУ сљедећи циљ и да непоколебљиво и предано радимо на испуњењу захтјева и стандарда, максимално посвећени европском систему вриједности. Такође, захвалио је Републици Словениј на чврстој, одлучној и искреној подршци нашем интеграционом путу.

Дуо Булатовић - Никчевић извео је традиционално ауторске мелодије са црногорским мотивима.

Свечаном пријему и концерту присуствовали су званичници Републике Словеније, чланови дипломатског кора, истакнути привредници, посленици словеначког јавног и културног живота, као и представници дијаспоре и црногорски студенти.