Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Ministar Darmanović održao brifing sa ambasadorima zemalja članica EU

Ministar Darmanović održao brifing sa ambasadorima zemalja članica EU
Datum objave: 09.05.2018 16:16 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


MVPMinistar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović održao je danas brifing sa ambasadorima zemalja članica EU.

Ministar Darmanović je najoštrije osudio napad na novinarku ND „Vijesti“ Oliveru Lakić i ponovio da su sloboda medija i neometan rad novinara temeljna opredjeljenja Vlade Crne Gore.MVP
Izrazio je očekivanje da će nadležni organi Crne Gore sprovesti efikasnu istragu kojom će biti otkriveni motivi napada i kažnjeni izvršioci i eventualni saučesnici i nalogodavci.

Na toj liniji, ministar Darmanović je naglasio da će institucije Crne Gore učiniti sve da osiguraju slobodu medija u našoj zemlji, kao i bezbjednost novinara i građana, što je jedan od prioriteta Vlade.

Na sastanku je razmatran i nedavno predstavljen Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore.

Ministar Darmanović je ocijenio da Izvještaj predstavlja dodatan motiv za Crnu Goru, posebno u dijelu implementacije pravne tekovine EU, te da su u njemu prepoznati ostvareni rezultati i date jasne smjernice u dijelu aktivnosti koje je potrebno sprovesti u cilju približavanja crnogorskog društva standardima Evropske unije.

U Izvještaju Evropske komisije, između ostalog, konstatovan je značajan doprinos Crne Gore razvoju dobrosusjedskih odnosa u Regionu.

Tokom brifinga, poseban akcenat je stavljen na značaj daljih aktivnosti u pravcu jačanja medijskih sloboda i vladavine prava u Crnoj Gori.