Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Ministar Darmanović sa delagacijom EP za posmatranje izbora

Ministar Darmanović sa delagacijom EP za posmatranje izbora
Datum objave: 13.04.2018 15:46 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicuMinistar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović sastao se danas sa delegacijom Evropskog parlamenta za posmatranje izbora, koja boravi u Podgorici.

Ministar je izrazio uvjerenje da će se, i pored izazova sa kojima se suočava Evropska unija, visoko na agendi zadržati politika proširenja, koja je važna kako za kredibilitet Unije, tako i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.

Ministar Darmanović je zahvalio članovima Evropskog parlamenta na interesovanju za izborni proces u Crnoj Gori, istakavši uvjerenje da će predstojeći predsjednički izbori još jednom potvrditi zrelost i demokratski kapacitet crnogorskih institucija kao i čvrstu opredijeljenost ka dostizanju evropskih standarda.

Tokom sastanka, ocijenjeno je da će se na predstojećem Samitu u Bugarskoj, u maju o.g, pored razmatranja aktuelnih tema na Zapadnom Balkanu, još jednom potvrditi evropska perspektiva regiona.

Pored članova Evropskog parlamenta, sastanku je prisustvovala i šefica Političke sekcije u Delegaciji EU Plamena Halačeva.