Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Kandidat za članstvo u Komitetu za prava osoba s invaliditetom (CRPD)

Datum objave: 12.04.2018 13:20 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa pozivom za prijavljivanje kandidata za članstvo u Komitetu za prava osoba s invaliditetom (CRPD), objavljenom na sajtu Ministarstva vanjskih poslova, 28. februara 2018. godine, obavještavamo da je donijeta odluka da će kandidatkinja Crne Gore za članstvo u Komitetu za prava osoba s invaliditetom biti Marina Vujačić, nezavisni konsultant NVO „Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore“.

Pored Marine Vujačić, prijavu je podnijela Marijeta Mojašević, savjetnik za mlade u Kancelariji za mlade opštine Berane.

U procesu odlučivanja, učestvovali su Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo pravde i Ministarstvo vanjskih poslova, a konsultacije su obavljenje sa predstavnicima nevladinog sektora, univerziteta i institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda. Prilikom donošenja odluke, vodilo se računa o kriterijumima Ujedinjenih nacija propisanim za navedeni Komitet.

Izbori za Komitet za prava osoba s invaliditetom biće održani na 11. sastanku strana ugovornica Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, 12. juna 2018. godine, u Njujorku.