Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Održane druge bilateralne konsultacije između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Kraljevine Belgije

Održane druge bilateralne konsultacije između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Kraljevine Belgije
Datum objave: 06.02.2018 14:37 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Druge bilateralne konsultacije između Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Belgije održane su danas u Briselu.

Delegacije su predvodili ambasador Ivan Leković, generalni direktor za bilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore i Anika van Kalster, generalna direktorka za bilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Belgije.

Konstatovani su odlični bilateralni odnosi dvije zemlje na visokom i najvišem nivou, posebno kada je riječ o političkom dijalogu i podršci Belgije u ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore i ocijenjeno da su se stvorili uslovi za dodatno intenziviranje saradnje na ekonomskom planu. Sagovornici su, takođe, ukazali na tješnju saradnju i na multilateralnom planu, posebno u kontekstu uzajamne podrške kandidaturama u najznačajnijim međunarodnim organizacijama.

Tokom razgovora je potvrđena kontinuirana podrška belgijske vlade Crnoj Gori u procesu pristupanja EU, te razmijenjena mišljena o aktuelnom političkom momentu u regionu Zapadnog Balkana, kao i trenutnim kretanjima na globalnom planu.