Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Održan tradicionalni novogodišnji prijem za diplomatski kor

Održan tradicionalni novogodišnji prijem za diplomatski kor
Datum objave: 20.12.2017 16:13 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


mvpmvp
 
Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović priredio je danas povodom predstojećih praznika tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike diplomatskog kora.

Tom prilikom, ministar Darmanović je podsjetio na rezultate koje je Crne Gore ostvarila tokom 2017. godine na planu spoljne politike i na toj liniji zahvalio predstavnicima diplomatskog kora i državama iz kojih dolaze na podršci u integracionim procesima, te izrazio spremnost za unapređenje odnosa i u narednom periodu. „Crna Gora se oslanjala na diplomatiju kako bi postigla svoje strateške ciljeve, od obnavljanja nezavisnosti, do pristupanja NATO-u, a sada i u procesu pregovora o pristupanja EU“, ocijenio je Darmanović.

Na novogodišnjem prijemu, kao doajen diplomatskog kora, govorio je i ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenco del Monako, koji je kazao da su predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori u privilegovanom prostoru gdje se prepliću manjine, vjeroispovijesti i jezici, gdje je istorija ostavila duboke tragove izuzetnih civilizacija. „Crna Gora je zemlja koja pokazuje koherentnost u odnosu na početnu stratešku viziju svog geopolitičkog položaja, stabilna i otvorena država, model mirnog suživota i tolerancije, referentna tačka na regionalnom nivou, a ne samo u pogledu politike dobrosusjedskih odnosa“, istakao je Del Monako.

Novogodišnjem prijemu, koji je održan u Vili „Gorica“, prisustvovalo je više od 50 predstavnika diplomatskog kora.
 
MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA