Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Ministar Darmanović otvorio Drugu konferenciju počasnih konzula

Ministar Darmanović otvorio Drugu konferenciju počasnih konzula
Datum objave: 27.10.2017 14:57 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


MVPMinistar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović otvorio je danas Drugu konferenciju počasnih konzula, koja se u periodu od 26-27. oktobra, održava u hotelu CentreVille u Podgorici.

U obraćanju, Darmanović je naglasio važnu ulogu počasnih konzula u jačanju spoljnotrgovinske razmjene i pozicioniranju Crne Gore na svjetskom tržištu kao atraktivne investicione i turističke destinacije.

„Vaše profesionalno iskustvo, znanje i dobro razvijena poslovna mreža, čine vas jedinstvenim, efikasnim i relevantnim predstavnicima koji značajno mogu doprinijeti ekonomskoj promociji Crne Gore na međunarodnoj sceni“, kazao je Darmanović.

Ministar je izrazio uvjerenje da će konferencija podstaći stvaranje novih kontakata, partnerstava i poslovnih prilika, dok će Ministarstvo vanjskih poslova i ubuduće nastojati da učini sve što je potrebno za stavljanje na raspolaganje institucionalnih mehanizama.

Tokom konferencije, na kojoj učestvuje 43 počasna konzula, govorili su i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministarka ekonomije Dragica Sekulić i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.