Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Abu Dabi: Ministar Darmanović i šeik Abdulah bin Zajed Al-Nahjan potpisali Sporazum o ukidanju viza za crnogorske državljane

Abu Dabi: Ministar Darmanović i šeik Abdulah bin Zajed Al-Nahjan potpisali Sporazum o ukidanju viza za crnogorske državljane
Datum objave: 16.10.2017 19:14 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


MVPMinistar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović razgovarao je danas tokom zvanične posjete Abu Dabiju sa šeikom Abdulahom bin Zajedom Al-Nahjanom, ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE.

Tom prilikom, Darmanović i Al-Nahjan potpisali su Protokol o izmjenama i dopunama Sporazuma između vlada Crne Gore i UAE o međusobnom oslobađanju nosilaca diplomatskih i službenih pasoša od ulaznih viza, koji će omogućiti crnogorskim državljanima - nosiocima običnih pasoša da uđu i borave na teritoriji UAE do 90 dana, bez vize.

Zajednički je istaknuto da je potpisivanje Sporazuma veoma važno za razvijanje i jačanje odnosa UAE i Crne Gore.

Darmanović je ocijenio da će povoljan vizni režim i već uspostavljena avio linija Tivat-Dubai uticati na dalji rast turističkog prometa i intenziviranje kontakata u različitim sferama između dva naroda.

Ministar Al-Nahjan je naglasio da je dogovoreno potpisivanje još dva sporazuma u narednom periodu, koji će značajno unaprijediti bilateralne odnose.

Tokom susreta razmotreni su predlozi za nastavak i unapređenje ukupne saradnje, s posebnim akcentom na turizam, investicije, infrastrukturu, energetiku i poljoprivredu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama.

Tokom posjete, ministar Darmanović je položio vijenac na spomenik stradalim borcima Wahat Alkarama.