Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Ministar Darmanović boravio u radnoj posjeti Beogradu

Ministar Darmanović boravio u radnoj posjeti Beogradu
Datum objave: 10.10.2017 17:26 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boravio je danas u radnoj posjeti Beogradu i imao sastanak sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

U razgovoru šefova diplomatija Crne Gore i Srbije potvrđena je spremnost dvije države za dalji razvoj sveukupnih odnosa, posebno imajući u vidu zajednički evropski cilj, posvećenost regionalnoj saradnji, ali i realne interese, istorijsku, geografsku, kulturnu i političku upućenost jednih na druge. Sagovornici su ocijenili da integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU nema alternativu, te da je uslov za trajnu stabilizaciju i napredak država Regiona.

Dogovoren je nastavak zajedničkih aktivnosti u pravcu jačanja ekonomske saradnje, infrastrukturnog i energetskog povezivanja, kao i valorizacije hidroenergetskih i drugih potencijala.

Ocijenjeno je da će nastavak dijaloga Beograda i Prištine doprinijeti daljoj izgradnji povjerenja i stabilizaciji sveukupnih prilika u Regionu.MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA