Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Beograd: Ministar Darmanović imao sastanak sa ministrima vanjskih poslova Republike Finske i Kraljevine Švedske

Beograd: Ministar Darmanović imao sastanak sa ministrima vanjskih poslova Republike Finske i Kraljevine Švedske
Datum objave: 10.10.2017 17:11 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Tokom radne posjete Beogradu, ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović imao je sastanak u „Crnogorskoj kući“ sa ministrima vanjskih poslova Republike Finske i Kraljevine Švedske Timom Soinijem i Margot Valstrom.

Ministar Darmanović je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima i kvalitetnom saradnjom, te ocijenio da postoje mogućnosti za njihovo dalje unapređenje. Zahvalio je za političku i ekspertsku podršku Švedske i Finske procesu evropske integracije naše zemlje i izrazio očekivanje da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

Ministri Soini i Valstron su kazali da će njihove države vrlo posvećeno nastaviti da podržavaju evropski put Crne Gore i ocijenili veoma uspješnim naše pristupne pregovore sa Evropskom unijom, konstatujući da je Crna Gora primjer koji treba slijediti. 

Sagovornici su ocijenili da postoji prostor za dalje snaženje političkog dijaloga na najvišem nivou, te da postoje brojni resursi koji omogućavaju proširenje naše saradnje u oblasti ekonomije, turizma, privrede i kulture. 

U fokusu razgovora bile su i aktuelne prilike na Zapadnom Balkanu, sa posebnim akcentom na bezbjednosne i druge izazove sa kojima se suočavaju države regiona na svom reformskom i integracionom putu.

  
MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA