Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Njujork: Potpisan sporazum između Crne Gore i Republike Indonezije

Njujork: Potpisan sporazum između Crne Gore i Republike Indonezije
Datum objave: 22.09.2017 06:46 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Tokom boravka u Njujorku, na marginama 72. zasijedanja Generalne skupštine UN, ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovao je na VIII Ministarskom sastanku Grupe prijatelja medijacije u organizaciji ministara vanjskih poslova Finske i Turske.

Prilikom izlaganja, crnogorski šef diplomatije je podsjetio na vrlo konstruktivnu ulogu koju je Crna Gora imala u turbulentnom periodu u regionu i značajne napore koje je uložila u cilju očuvanja mira. Naglasio je snažnu posvećenost Crne Gore kulturi dijaloga, saradnje i mirnog rešavanja sporova između država. 

Takođe, informisao je da će Crna Gora, u okviru inicijative "Medijacija na Mediteranu", u prvom kvartalu 2018. godine, organizovati konferenciju u cilju dalje promocije medijacije kao vrlo važnog instrumenta prevencije i rješavanja sporova u regionu Mediterana. 

Ministar Darmanović je danas u Njujorku sa ministarkom vanjskih poslova Republike Indonezije Retno Lestari Priansari Marsudi potpisao Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Indonezije, kao i Memorandum o bilateralnim političkim konsultacijama između dvije države.

U otvorenom razgovoru dva ministra iskazan je obostrani interes za dalje jačanje prijateljskih odnosa dvije države, s posebnim akcentom na oblast turizma, gdje su prepoznati potencijali da snaženje saradnje.

Ministar Darmanović učestvovao je danas i na neformalnom ministarskom sastanku Centralno-evropske inicijative (CEI).
     
MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA