Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Kube Adelu Majru Ruis Garsiju

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Kube Adelu Majru Ruis Garsiju
Datum objave: 12.09.2017 12:49 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Kube u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beogradu, Adelu Majru Ruis Garsiju.

Ministar Darmanović je izrazio zahvalnost ambasadorki za doprinos unapređenju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa između Crne Gore i Kube. Upoznao je sagovornicu sa napretkom koji je Crna Gora postigla na planu ostvarivanja prioriteta vanjske politike – članstvo u NATO, rezultati na putu ka EU i odnosima sa zemljama Zapadnog Balkana. Šef crnogorske diplomatije je tokom sastanka iskoristio priliku da izrazi žaljenje povodom posljedica uzrokovanih uraganom Irma koji je nedavno pogodio Kubu, te nadu da će kubanski narod naći snage da se izbori sa novonastalom situacijom.

Ambasadorka Ruis Garsija je izrazila zadovoljstvo saradnjom realizovanom u prethodnom periodu i istakla da treba iskoristiti postojeće modalitete za dodatno jačnje odnosa između dvije države. Posebno je istakla saradnju sa Ministarstvom vanjskih poslova Crne Gore i važnost održanih bilateralnih konsultacija 2015. godine, kao i očekivanje da će se kvalitetan dijalog nastaviti i po dolasku novog kubanskog ambasadora.