Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Saopštenje: Ambasadorka Sanja Vlahović predala akreditivna pisma predsjedniku Republike Italije

Saopštenje: Ambasadorka Sanja Vlahović predala akreditivna pisma predsjedniku Republike Italije
Datum objave: 08.09.2017 19:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu
Ambasadorka Sanja Vlahović predala je danas, u predsjedničkom zdanju Kvirinale, akreditivna pisma predsjedniku Republike Italije Serđu Matareli čime je stupila na dužnost izvanredne i opunomoćene ambasadorke Crne Gore u Italiji.

U razgovoru sa predsjednikom Matarelom, kojem je prisustvovao i ministar vanjskih poslova Italije Anđelino Alfano, ambasadorka Vlahović je izrazila zadovoljstvo povodom veoma dobrih odnosa Crne Gore i Italije, ocijenivši da dosadašnja sadržajna saradnja predstavlja plodan osnov za dalje učvršćivanje međudržavnog partnerstva. Ambasadorka Vlahović je istakla da će posvećeno raditi na daljem jačanju saradnje dvije zemlje u svim oblastima, naglasivši da Crna Gora teži uspostavljanju strateškog partnerstva sa Italijom, kao jednim od stubova evropskog i evroatlantskog zajedništva, čiji je naša zemlja važan promoter sa druge strane Jadrana.

Predsjednik Matarela je poželio uspjeh ambasadorki Vlahović u njenoj diplomatskoj misiji. Saglasio se da dvije države njeguju veoma bliske i prijateljske odnose i podvukao da je Italija posebno zainteresovana za njihov dalji razvoj. S tim u vezi, ukazao je na značajne potencijale za snaženje saradnje u oblastima ekonomije, kulture, nauke i obrazovanja.