Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Najava: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na Neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država učesnica OEBS-a

Datum objave: 10.07.2017 13:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće, u utorak 11. jula, na Neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država učesnica OEBS-a, koji će se održati u Mauerbahu u Austriji. Plenarna sesija Neformalnog ministarskog sastanka OEBS-a održaće se pod motom: „Izgradnja povjerenja kroz dijalog i saradnju“.

Učešće šefa crnogorske diplomatije na Neformalnom ministarskom savjetu OEBS-a biće prilika za valorizaciju reformskih ostvarenja Crne Gore na putu evropske i evroatlantske integracije, potvrdu sadržajne saradnje Crne Gore kao odgovorne učesnice ove Organizacije i konstruktivnog partnera u regionu JIE.

Zasijedanju će prisustvovati i visoki predstavnici Ujedinjenih nacija, Evropske unije i drugih međunarodnih institucija.

Osim obraćanja na zasijedanju Ministarskog savjeta, predviđeni su bilateralni susreti ministra Darmanovića sa brojnim ministrima vanjskih poslova zemalja OEBS-a i predstavnicima Organizacije, kao i predstavnicima zemalja partnera OEBS-a.