Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Загреб: Уприличена свечаност поводом Дана државности Црне Горе

Загреб: Уприличена свечаност поводом Дана државности Црне Горе
Датум објаве: 10.07.2019 13:41 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Амбасада Црне Горе у Републици Хрватској организовала је синоћ свечани пријем поводом обиљежавања државног празника Црне Горе – Дана државности.

Амбасадор Боро Вучинић истакао је да 13. јул представља симбол вјековне црногорске постојаности и слободе, који је утемељио данашњу савремену Црну Гору, привржену европској цивилизацији и култури. Додао је да је Црна Гора, као држава мултиетничког и мултивјерског живота, те чланица НАТО-а и кандидат за чланство у ЕУ, озбиљан и одговоран партнер региону, Европи и цијелокупној међународној заједници.

„Црна Гора жели да се добри билатерални односи са пријатељском Хрватском све више изграђују и развијају. То је важан гарант стабилности и заједничке европске будућности“, закључио је амбасадор Вучинић.

Пријему, који је био изразито запажен у хрватској јавности, присуствовали су високи државни звачници Републике Хрватске, градоначелник Загреба Милан Бандић, бивши предсједник Стјепан Месић бивша предсједница Владе Јадранка Косор, чланови дипломатског кора, посленици јавног и културног живота, те представници црногорске заједнице у тој држави.