Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Дан независности обиљежен у Љубљани: Црна Гора и Словенија пријатељске и партнерске земље

Дан независности обиљежен у Љубљани: Црна Гора и Словенија пријатељске и партнерске земље
Датум објаве: 21.05.2019 15:27 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


МВППоводом државног празника - Дана независности, Амбасада Црне Горе у Републици Словенији уприличила је синоћ свечаност којој је присуствовало преко 300 гостију, међу којима и министар образовања у Влади Републике Словеније др Јернеј Пикало, министар за Словенце у свијету Петер Чесник, државни секретар у Кабинету премијера Урош Прикл, посланици Државног збора, чланови дипломатског кора, истакнути привредници, посленици словеначког јавног и културног живота, као и представници дијаспоре и црногорски студенти. 

Амбасадор Црне Горе у Републици Словенији проф. др Вујица Лазовић је том приликом указао на изванредне односе двије државе, који су, традиционално пријатељски и партнерски, а које, истовремено, карактерише и веома садржајна сарадња на свим нивоима. Истакао је, такође, да Црна Гора изузетно цијени подршку коју Словенија пружа на путу остварења кључног спољно-политичког приортитета Црне Горе - учлањења у Европску унију. 

МВПТоком свечаности представљени су сегменти богатог умјетничког и културног насљеђа Црне Горе, а у музичком дијелу програма наступила је мјешовита вокална група - Клапе „Алата“ и „Аса Воће“.

Обиљежавању овог важног датума и свеобухватној презентацији Црне Горе у Словенији тим поводом допринијела је и Национална туристичка организација.