Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola
>

Ambasador Mićunović razgovarao sa potpredsjednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zoranom Mihailović

Ambasador Mićunović razgovarao sa potpredsjednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zoranom Mihailović
Datum objave: 09.07.2018 18:10 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasador Crne Gore u Republici Srbiji prof. Branislav Mićunović sastao se danas sa potpredsjednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zoranom Mihailović.

Ključne teme sastanka bile su zajednička podrška realizaciji infrastrukturnih projekata od strateškog značaja i zaključivanje Memoranduma o saradnji koji bi trebalo da omogući intezivniju saradnju nadležnih resora dvije zemlje.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo stepenom političkiog dijaloga i ukupne bilateralne saradnje Crne Gore i Republike Srbije.

Potpredsjednica Mihailović je kazala da je za Srbiju prioritet infrastrukturno povezivanje sa susjedima te istakla da, pored izgradnje Koridora 11, koji će obezbijediti bolju povezanost u drumskom saobraćaju, Srbija planira i nastavak rekonstrukcije barske pruge u cilju obezbjeđivanja efikasnije željezničke povezanosti sa Crnom Gorom.

Pozdravivši aktivnosti usmjerene u pravcu snaženja infrastrukturnog i ekonomskog povezivanja Srbije i Crne Gore, ambasador Mićunović je izrazio zadovoljstvo što su obje zemlje posvećene uspješnom sprovođenju infrasturkturnih projekata. U tom smislu, ukazao je na značaj intezivne saradnje i zajedničkog djelovanja, istakavši da je bolje povezivanje put do novih investicija i radnih mjesta kao i bržeg ekonomskog razvoja cijelog regiona.